Mobiliteit22 aug '22 17:16Aangepast op 22 aug '22 18:39

'Kwart automobilisten in de knel door hoge brandstofkosten'

Auteur: BNR Webredactie

Een kwart van de automobilisten komt financieel in de knel door de nog altijd torenhoge prijzen aan de pomp. Dat blijkt uit een peiling van de ANWB onder leden.

Hoewel de olieprijs gestaag daalt en daarmee de prijs aan de pomp ook wat naar beneden gaat, is een liter benzine of diesel nog steeds duur in Nederland. De adviesprijzen zijn weer terug op het niveau van voor de oorlog in Oekraïne, maar dat is mede te danken aan de accijnsverlaging die op 1 april werd doorgevoerd.

Geen alternatief

De ANWB wil dat de eerder doorgevoerde accijnsverlaging van kracht blijft, om te voorkomen dat grote groepen mensen in hun mobiliteit worden beperkt. Ruim 30 procent van de ondervraagden zegt geen alternatief te hebben voor de auto om naar het werk te gaan.

Auto laten staan

Uit de peiling komt ook naar voren dat bijna 60 procent van de leden de auto vaker laat staan door de hoge brandstofprijzen. 'Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn de brandstofprijzen enorm gestegen. Dit heeft grote invloed op het autogebruik van Nederlanders', zegt de ANWB.

(Pexels)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen