Mobiliteit30 aug '22 05:44Aangepast op 30 aug '22 08:28

Nagenoeg geen treinen in hele land; Staatssecretaris doet oproep

Auteur: ANP

Opnieuw wordt er gestaakt door NS-personeel. Dit keer in Midden-Nederland waar onder andere het spoorknooppunt Utrecht Centraal toe behoort en dat heeft gevolgen voor heel Nederland. Want met uitzondering van het traject Amsterdam Centraal - Schiphol rijden er de hele dag geen NS-treinen.

(ANP / ANP)

De NS adviseert treinreizigers hun reis uit te stellen of vervangend vervoer te regelen. De ANWB verwacht dat de ochtend- en avondspits vanwege de staking drukker zullen zijn dan normaal.

Lees ook | Morgen in vrijwel hele land geen NS-treinen door staking

De Eurostar en Thalys zullen dinsdag wel rijden, maar ook de overige internationale treinen rijden niet in Nederland. De regionale treinvervoerders blijven wel rijden, met uitzondering van de treindienst Alphen-Gouda.

Het is de vierde stakingsdag van de vakbonden. Maandag lag het treinverkeer in Noord-Holland plat. Vorige week woensdag werd er al in Noord-Nederland gestaakt, en vrijdag in Zuid-Holland.

Luister ook | Boardroompanel over de stakingen bij de NS

NS-personeel voert actie vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen de spoorvervoerder en de vakbonden FNV, CNV en VVMC.

Staatssecretaris doet oproep aan NS en bonden

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) roept NS en vakbonden opnieuw op hun conflict snel bij te leggen. Door een staking van NS-personeel ligt het treinverkeer dinsdag in vrijwel het hele land stil. 'De impact van de NS-staking vandaag is extreem vervelend voor alle treinreizigers. Ik heb bonden en NS eerder opgeroepen om er samen uit te komen en in het belang van de reiziger doe ik die oproep nu opnieuw', schrijft ze op Twitter.

Utrecht Centraal 'uitgestorven'

Utrecht Centraal is uitgestorven op de vierde stakingsdag van de NS-medewerkers. Op beelden is te zien hoe een handjevol mensen op het station staat. "Ik heb de indruk dat veel reizigers op de hoogte zijn van de staking", aldus de woordvoerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen