Mobiliteit18 sep '22 10:00Aangepast op 19 sep '22 10:27

Opnieuw tientallen vluchten geannuleerd

Auteur: BNR Webredactie

KLM annuleert 22 vluchten die zondag vanaf Schiphol zouden vertrekken, meldt een woordvoerder zaterdagavond. Dit vanwege de enorme drukte op de luchthaven. Het gaat om vluchten binnen Europa.

Zaterdag gingen 34 vluchten niet door, voor maandag moet nog gekeken worden hoeveel reizen worden getroffen.

Lees ook | KLM schrapt ruimt 30 vluchten

De luchthaven maakte vrijdag bekend dat tot eind volgende maand dagelijks 9250 passagiers minder van het vliegveld mogen vertrekken dan eerder aangegeven. Dit is nodig omdat er op Schiphol te weinig beveiligers zijn voor de controles.

Lange rijden

De afgelopen week stonden er opnieuw lange rijen op de luchthaven. Donderdag werd bekend dat Dick Benschop vertrekt als baas van Schiphol. De druk op de topman was steeds meer toegenomen na maanden van door personeelstekort veroorzaakte chaos.

SCHIPHOL - Reizigers op luchthaven Schiphol. KLM is begonnen met het annuleren van vliegreizen van passagiers die van Schiphol zouden vertrekken om onhoudbare drukte te voorkomen. Zaterdag gaan 34 vluchten niet door, voor zondag en maandag zoekt KLM nog uit hoeveel reizen worden getroffen. ANP RAMON VAN FLYMEN
SCHIPHOL - Reizigers op luchthaven Schiphol. KLM is begonnen met het annuleren van vliegreizen van passagiers die van Schiphol zouden vertrekken om onhoudbare drukte te voorkomen. Zaterdag gaan 34 vluchten niet door, voor zondag en maandag zoekt KLM nog uit hoeveel reizen worden getroffen. ANP RAMON VAN FLYMEN (ANP / ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen