Mobiliteit17 sep '22 09:05Aangepast op 19 sep '22 10:41

KLM schrapt ruimt 30 vluchten

Auteur: BNR Webredactie

KLM is begonnen met het annuleren van vliegreizen van passagiers die van Schiphol zouden vertrekken om onhoudbare drukte te voorkomen. Zaterdag gaan 34 vluchten niet door, voor zondag en maandag zoekt KLM nog uit hoeveel reizen worden getroffen.

Lees ook | Schiphol en beveiligingsbranche intensiveren samenwerking om personeelstekort te bestrijden

Reizigers die zaterdag zouden vertrekken kregen vrijdagavond laat de mededeling dat hun reis niet door zou gaan. De grootste luchtvaartmaatschappij op Schiphol geeft met het schrappen van vluchten gehoor aan de oproep van de luchthaven om dagelijks duizenden passagiers minder op te laten stappen. De vliegtuigen vertrekken wel, maar dan leeg om klanten op bestemming op te halen.

Vervelend verzoek

'Schiphol heeft ons gevraagd het aantal opstappende passagiers te beperken. Dat is een ontzettend vervelend verzoek, omdat we al tien tot twintig vluchten per dag moeten annuleren en dit komt daar bovenop', zegt een woordvoerster van KLM.

Lees ook | KLM: nieuwe beperkingen Schiphol hebben verregaande consequenties

'Maar zo voldoen we aan het verzoek om opstappende passagiers te beperken, worden wachtrijen bij security korter, kunnen terugkerende passagiers gewoon reizen en verlichten we de druk op de operatie.'

(ANP / Dingena Mol)

Lees ook | Opnieuw tientallen vluchten geannuleerd


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen