Mobiliteit2 okt '22 10:00

Luchttaxi Lilium wil jaarlijks 400 toestellen bouwen

Auteur: Jorn Lucas

De ontwikkelaar van luchttaxi's Lilium Air Mobility wil 400 exemplaren van zijn elektrisch aangedreven vliegtuigen per jaar gaan bouwen. Dat zegt de nieuwe CEO van het Duitse bedrijf in een bericht aan aandeelhouders. Het is de bedoeling dat Lilium in 2024 de markt betreedt.

Luister ook | BNR Mobility - Vliegende auto weer een stap dichterbij

De elektrische Lilium Jets kunnen verticaal landen en opstijgen. Het toestel biedt plaats aan zes passagiers en een piloot en zijn ruim 8 meter lang. De toestellen hebben een kruissnelheid van 280 kilometer per uur, en kunnen een afstand van zo'n 250 kilometer overbruggen.

'Ik wil een productiesysteem hebben voor 400 vliegtuigen. En als we er op een dag 800 nodig hebben, dupliceren we het systeem', zegt topman Klaus Roewe in gesprek met Reuters. Roewe is in augustus toegetreden tot de Duitse start-up, na een lange carrière bij vliegtuigbouwer Airbus.

Hij vergelijkt de fase waarin Lilium zicht begeeft met de 'productiehel' rond de productie van grotere vliegtuigen als de A320 bij Airbus. 'We moeten het productiesysteem zo ontwerpen dat we 400 vliegtuigen kunnen bouwen', zegt Roewe.

Lees ook | Vliegende taxi is dichterbij dan we denken

Over de kosten die gemaakt moeten worden om dit op te zetten, geeft Lilium geen informatie. Het bedrijf wil vooralsnog gebruikmaken van standaard openbare fondsen, zoals onderzoeksbeurzen.

Zakenjets

De Duitse start-up sloot onlangs een deal met ’s werelds grootste aanbieder van zakenjets NetJets voor de levering van 150 toestellen.

Image
(Lilium Air Mobility )

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen