Mobiliteit4 okt '22 06:47

Deel A9 dicht door groot ongeluk

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

De A9 richting Amstelveen is dicht tussen de knooppunten Velsen en Raasdorp vanwege een ongeluk met zes voertuigen. Vijf mensen zijn gewond geraakt. Volgens een politiewoordvoerder zijn tot nu toe twee mensen naar het ziekenhuis vervoerd.

Bij een ernstig aanrijding op de A9 bij knooppunt Raasdorp zijn meerdere auto's op elkaar gebotst. Bij het ongeval zijn 6 auto's betrokken, vijf gewonden gevallen. De politie doet onderzoek
Bij een ernstig aanrijding op de A9 bij knooppunt Raasdorp zijn meerdere auto's op elkaar gebotst. Bij het ongeval zijn 6 auto's betrokken, vijf gewonden gevallen. De politie doet onderzoek (ANP / Michel van Bergen)

Het ongeluk gebeurde rond 05.35 uur ter hoogte van Boesingheliede. Een vrachtauto, een aantal personenauto's en een bestelbusje botsten daar op elkaar. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk kon gebeuren.

De weg is voorlopig afgesloten. "Er ligt rommel op de weg en er moeten meerdere voertuigen geborgen worden", aldus Rijkswaterstaat. Omrijden vanuit Alkmaar kan via Zaandam en de ring van Amsterdam (N203, N46, A8, A10).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen