Mobiliteit18 okt '22 16:26

1000 euro bonus voor medewerkers bus- en treinvervoer

Auteur: ANP

Werknemers voor bedrijven die zowel bus- als treinvervoer aanbieden krijgen een bonus van 1000 euro brute. De eenmalige uitkering volgt nadat eenzelfde soort bonus ook was toegezegd aan chauffeurs in het streekvervoer.

Medewerkers voor bedrijven die bus- en treinvervoer aanbieden krijgen een eenmalige uitkering van 1000 euro
Medewerkers voor bedrijven die bus- en treinvervoer aanbieden krijgen een eenmalige uitkering van 1000 euro (ANP / Peter Hilz)

De uitkering dient ter compensatie voor de hoge inflatie en valt binnen de huidige cao. De onderhandelingen over een nieuwe cao, die ingaat op 1 januari 2023, zijn nog gaande. Ruim 1200 werknemers van Arriva, Keolis en Qbuzz zullen de uitkering ontvangen. Alleen voltijdsmedewerkers ontvangen het volledige brutobedrag, voor deeltijdwerknemers is de uitkering naar rato. De regeling geldt ook voor uitzendkrachten.

Lees ook | Opnieuw staking in het streekvervoer wegens gestrande cao-onderhandelingen

Waar CNV en werkgevers er samen uitkomen, daar roept vakbond FNV Buschauffeurs in het streekvervoer op te gaan staken. De chauffeurs leggen het werk neer van woensdag tot en met vrijdag. De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) gaf eerder al aan de stakingen onbegrijpelijk te vinden, aangezien de werkgeversvereniging wel een akkoord kon sluiten met CNV.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen