Mobiliteit18 okt '22 07:51

Dichte mist; files, dodelijk ongeval, Eindhoven Airport gesloten

Auteur: ANP

Het KNMI heeft dinsdagochtend voor bijna het hele land, op de Waddeneilanden na, code geel afgekondigd vanwege dichte mist. Op meerdere plaatsen is het zicht minder dan tweehonderd meter. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hierdoor hinder ondervinden, aldus het KNMI. De dichte mist lost aan het einde van de ochtend op.

KNMI heeft in diverse provincies code geel afgegeven vanwege slecht zicht tijdens de ochtendspits.
KNMI heeft in diverse provincies code geel afgegeven vanwege slecht zicht tijdens de ochtendspits. (ANP / Rob Engelaar)

Volgens Weeronline is onder meer op Schiphol minder dan zeventig meter zicht gemeten. Dit kan gevaarlijk zijn in het verkeer. 'Bij een beetje nevel mogen de mistlampen zeker nog niet aan', aldus Weeronline. Mistlampen mogen alleen gebruikt worden bij zeer dichte mist. Aan de voorzijde is dat bij minder dan tweehonderd meter zicht en het mistachterlicht mag pas aan bij minder dan vijftig meter zicht.

File op A7 richting Zaanstad door brandende vrachtwagen

Op de A7 richting Zaanstad ter hoogte van Purmerend-Zuid staat een grote file door een brandende vrachtwagen. De rechterrijstrook is afgesloten en de vertraging is opgelopen tot 1,5 uur. De brand is inmiddels geblust en een tweede vrachtwagen is ter plaatse om de goederen over te laden, meldt Rijkswaterstaat.

Twee doden door aanrijding met meerdere voertuigen op de N305

Bij een aanrijding met meerdere voertuigen op de N305 bij Biddinghuizen zijn dinsdagochtend twee mensen om het leven gekomen. De Biddingringweg is tussen de Gooiseweg en de Dronterweg afgesloten voor verkeer, aldus de politie. Of er ook gewonden zijn, kon een woordvoerder van de politie nog niet zeggen.

Eindhoven Airport gesloten

Vanwege de dichte mist is dinsdagochtend geen vliegverkeer op Eindhoven Airport. Dat meldt de luchthaven op Twitter. Eindhoven Airport vraagt reizigers voor informatie over hun vlucht contact op te nemen met de vliegtuigmaatschappij of de website van de luchthaven te checken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen