Mobiliteit29 okt '22 13:46

Tesla laat bos kappen voor uitbreiding fabriek nabij Berlijn

Auteur: ANP

Tesla laat 70 hectare dennenbos kappen nabij zijn fabriek in de Duitse deelstaat Brandenburg. Dat komt neer op een oppervlak dat gelijk is aan grofweg honderd voetbalvelden. De fabrikant van elektrische auto's wil de productie op de vestiging in de buurt van Berlijn namelijk verder uitbreiden.

De Tesla-fabriek in Berlijn.
De Tesla-fabriek in Berlijn. (IMAGO/Jochen Eckel)

Volgens het Amerikaanse bedrijf van topman Elon Musk zijn de vergunningen voor het vrijmaken van de benodigde grond al verkregen. Tesla werkt nog aan een aanvraag voor de bouwwerkzaamheden.

Lees ook | Tesla doet aanvraag voor goederentreinstation bij Duitse fabriek

In Brandenburg rollen nu al 2000 Tesla's per week van de band. De productie ging er pas eerder dit jaar van start. Het is de enige plek in Europa waar Tesla auto's maakt. De onderneming wil er straks ongeveer een half miljoen auto's per jaar in elkaar zetten, wat zou neerkomen op bijna 10.000 wagens per week.

Lees ook | Musk bemoeit zich met China-Taiwan-conflict

In de Duitse fabriek werken nu al meer dan 7000 mensen. Het streven is om dat aantal met de geplande uitbreiding te verhogen tot 12.000. Mogelijk zijn er later nog meer mensen nodig, heeft Tesla ook al gezegd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen