Mobiliteit17 nov '22 08:35

Drukste ochtendspits dit jaar door regen en ongelukken

Auteur: ANP

Regen en ongelukken leiden donderdag tot de drukste ochtendspits van het jaar tot dusver. Rond 08.00 uur stond er 940 kilometer, laat een woordvoerster van de ANWB weten. Het vorige record was op dinsdag 27 september, toen stond er 925 kilometer file in de ochtendspits.

Door de regen zijn de dagelijkse files langer dan gebruikelijk, omdat mensen voorzichtiger rijden. Maar ook ongelukken leiden tot vertraging. Zo is er op de A12 bij Arnhem anderhalf uur vertraging door een ongeluk. Ook op de A1 van Hengelo naar Apeldoorn is bijna een uur oponthoud door pech.

Regen en ongelukken leiden donderdag tot de drukste ochtendspits van het jaar tot dusver. Rond 08.00 uur stond er 940 kilometer, laat een woordvoerster van de ANWB weten.
Regen en ongelukken leiden donderdag tot de drukste ochtendspits van het jaar tot dusver. Rond 08.00 uur stond er 940 kilometer, laat een woordvoerster van de ANWB weten. (ANP / Rob Engelaar)

Vanwege het slechte weer wordt ook een drukke avondspits verwacht. Rijkswaterstaat adviseert mensen, indien mogelijk, thuis te werken of buiten de spits de weg op te gaan.

De drukste avondspits van het jaar werd begin deze maand gemeten. Op donderdag 3 november stond er op het hoogtepunt ruim 1220 kilometer file op hoofd- en andere wegen.

Lees ook | Steeds meer personeel reist eersteklas naar werk: 'Bedrijven hebben extra kosten er graag voor over'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen