Mobiliteit2 dec '22 18:08Aangepast op 2 dec '22 21:16

Lightyear vertelt 'binnenkort' meer over tweede model

Auteur: Noud Broekhof

Lightyear startte deze week met de serieproductie van zijn eerste model en we hoeven niet lang te wachten op meer informatie over het tweede model. 'Ik zou de CES in Las Vegas goed in de gaten houden', zegt Tom Selten van het zonne-automerk uit Eindhoven in De Nationale Autoshow.

De 0 is het eerste model van Lightyear. De serieproductie is deze week van start gegaan
De 0 is het eerste model van Lightyear. De serieproductie is deze week van start gegaan (Lightyear)

Het tweede model van Lightyear, een betaalbare elektrische middenklasser met een zonnedak, moet in 2025 op de markt komen. De ontwikkeling van de auto is een jaar geleden begonnen. 'We zijn nu bezig om die naar productie toe te brengen. We hopen daar binnenkort mooi nieuws over naar buiten te brengen', zegt Tom Selten, Vice President Business Development bij Lightyear, die er vervolgens nog aan toevoegt: 'Ik zou de CES in Las Vegas goed in de gaten houden.'

Serieproductie

Veel meer kan Selten nog niet kwijt over het tweede model. Het is volgens hem belangrijk dat de serieproductie van de Lightyear 0 (150 exemplaren) deze week officieel gestart is in Finland bij Valmet Automotive. 'Het is een bevestiging dat de technologie werkt. De technologie die in deze auto zit, gaat ook naar de Lightyear 2 toe. Het gaat er uiteindelijk om dat we naar dat volgende model gaan. We willen het opschalen, want daarmee maak je impact', zegt hij.

Meer weten? Luister de aflevering van De Nationale Autoshow terug!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen