Mobiliteit30 jan '23 06:00Aangepast op 30 jan '23 08:38

Nieuwe cijfers: topdrukte privéjets tijdens Grand Prix Zandvoort

Auteurs: Eric van den Berg en Bas Bosman

Op de laatste dag van de Grand Prix van Zandvoort was het een komen en gaan van privévliegtuigjes op Schiphol. Met 120 vliegbewegingen was het verreweg de drukste dag van het jaar en mogelijk de drukste ooit. Het is voor het eerst dat Schiphol inzicht geeft in het aantal privévluchten per dag.

Volgens luchtvaartexpert Menno Swart was de dag voor de start van de Grand Prix met 81 privévluchten ook een zeer drukke dag. Een en ander blijkt uit cijfers die de luchthaven heeft vrijgegeven op verzoek van BNR.

Swart vermoedt dat Schiphol op 4 september een record heeft gebroken. 'Het was al een druk jaar', aldus Swart. 'En bij de Formule 1 komt werkelijk iedereen met het vliegtuig.' Mogelijk dreef een groot aantal helikoptervluchten tussen Zandvoort en de luchthaven het cijfer nog verder op. Schiphol kon desgevraagd geen verdere details geven.

Op de laatste dag van de Grand Prix van Zandvoort deed een recordaantal privévliegtuigen Schiphol aan, blijkt uit nieuwe cijfers.
Op de laatste dag van de Grand Prix van Zandvoort deed een recordaantal privévliegtuigen Schiphol aan, blijkt uit nieuwe cijfers. (ANP / HH / Marten van Dijl)

Het aantal privévluchten van en naar Schiphol steeg de afgelopen jaren. Ook in coronatijd won exclusief luchtvervoer aan populariteit. Het kabinet wil het aantal lijnvluchten op de luchthaven juist terugdringen om geluidsoverlast te beperken. Schiphol worstelde de afgelopen zomer ook met het verwerken van hoge aantallen passagiers.

Gemeente Amsterdam wil verbod

Privévliegen is hierdoor het afgelopen jaar inzet van controverse geworden. Greenpeace pleit zelfs voor een verbod op deze vorm van vervoer. In november fietste actiegroep Extinction Rebellion de startbaan op om te voorkomen dat privévliegtuigjes zouden opstijgen (met succes, zo blijkt. Met 14 vliegbewegingen was het één van de rustigste dagen van het jaar voor privévluchten). De Amsterdamse gemeenteraad wil sindsdien ook een einde maken aan het privéluchtvervoer.

De cijfers die Schiphol vrij heeft gegeven geven een breder inzicht in de mogelijke drijvende krachten achter het stijgend aantal privévluchten. Zo was het tijdens het bezoek van het kabinet aan het World Economic Forum opvallend druk op de privéterminal. Ook de twee-na-drukste dag van het afgelopen jaar, 29 april, viel op een opvallend moment: diverse luchtvaartmaatschappijen schrapten toen lijnvluchten nadat op Schiphol chaos ontstond door personeelstekorten in de beveiliging en bagageafhandeling.

Aanbieders van privévluchten profileerden zich als alternatief voor de chaos op de luchthaven. Nieuwe cijfers laten zien dat ze op die dagen goede zaken deden.
Aanbieders van privévluchten profileerden zich als alternatief voor de chaos op de luchthaven. Nieuwe cijfers laten zien dat ze op die dagen goede zaken deden. (LinkedIn / Global Aviation NL)

Meer privéjets op dag dat lijnvluchten geannuleerd werden

Luchtvaartdeskundige Menno Swart zegt dat rijke passagiers zijn uitgeweken naar privédiensten. 'Veel verhuurders van privéjets hebben toen hun vliegtuigen beschikbaar gesteld', zegt Swart. 'Van: 'als jij niet weg kan, dan regelen wij dat'. Ze maken daar ook gewoon reclame voor op LinkedIn.'

Schiphol laat in een reactie weten niet te kunnen zeggen of er sprake is van een waterbedeffect. 'Wij hebben geen zicht op de reisintentie of beweegredenen waarom reizigers een business jet huren', aldus een woordvoerder. Ook de Dutch Grand Prix zegt 'niets te kunnen zeggen over de bewegingen van de teams of gasten'.

Spitsuur voor jetset: drukste dagen van 2022 voor privévluchten

Datum Privévluchten Schiphol
4-Sep 120
20-Jun 92
29-Apr 86
25-mei 86
8-Jul 86
1-Sep 81
16-Jun 80
17-Jun 80
4-Jul 80
8-Jun 79

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen