Mobiliteit24 feb '23 18:50Aangepast op 25 feb '23 11:51

Concurrent Lightyear trekt stekker uit zonneauto

Auteur: Jorn Lucas

Het Duitse Sono Motors, net als Lightyear producent van een elektrische auto met zonnepanelen, stopt met de productie van zijn zonneauto Sion. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in een persbericht. In plaats van zelf een auto bouwen, zal Sono Motors zich gaan richten op de verkoop van zonnedaken aan andere automakers.

Het 'Sion-programma' wordt per direct gestopt, schrijft Sono Motors in het persbericht. Met de productiestop verdwijnen 300 van de 400 banen bij Sono. Het bedrijf spreekt van een moeilijke beslissing. 'Ondanks de ruim 45.000 reserveringen en pre-orders zijn we genoodzaakt om te reageren op de aanhoudende financiële problemen.'

Lees ook | Elektrische autofabrikant Lightyear maakt doorstart, 'maar er moet nog wel het een en ander gebeuren'

Het Duitse Sono Motors, net als Lightyear producent van een elektrische auto met zonnepanelen, stopt met de productie van zijn zonneauto Sion.
Het Duitse Sono Motors, net als Lightyear producent van een elektrische auto met zonnepanelen, stopt met de productie van zijn zonneauto Sion. (Sono Motors)

Sono Motors is al langer op zoek naar investeerders, maar deze konden niet worden overtuigd om meer geld in het bedrijf te stoppen. Eind vorig jaar kwam het in financiële problemen, ongeveer op hetzelfde moment als het Nederlandse Lightyear. Om extra geld op te halen, zette het bedrijf de actie #savesion op, maar dat heeft niet mogen baten.

Luister ook | De Nationale Autoshow - Pakt Duitse zonneautomaker Sono laatste strohalm?

Vrachtwagens

Het bedrijf zegt zich nu op de zakelijke markt te gaan richten, zoals Mitsubishi en vrachtwagenproducenten Scania en MAN. Auto's, bussen en vrachtauto's van deze merken moeten worden voorzien van zonnedaken


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen