Mobiliteit5 jun '23 05:48Aangepast op 5 jun '23 09:26

Treinverkeer Amsterdam weer op gang door noodgreep

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

De treinen rijden weer van en naar Amsterdamse stations door een noodgreep, zegt een woordvoerder van ProRail. Sinds zondagmiddag kampte de Amsterdamse verkeersleidingspost van de spoorbeheerder met een IT-storing. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. ProRail doet hier onderzoek naar.

De Amsterdamse verkeersleidingspost is nu doorgeschakeld naar de centrale post in Utrecht, legt de woordvoerder uit. Het personeel van de Amsterdamse post bedient de post nu vanuit Utrecht.

Amsterdam Centraal Station tussen twee treinstoringen door. ProRail ervaart een storing op een centrale post.
Amsterdam Centraal Station tussen twee treinstoringen door. ProRail ervaart een storing op een centrale post. (ANP / Inter Visual Studio)

Op Amsterdam CS staan vanochtend veel gestrande reizigers. Mensen komen kennelijk in onwetendheid of met goede hoop naar het station, maar daar wordt omgeroepen dat er geen treinen rijden. Dat staat ook op alle borden. Voor een servicedesk voor internationaal verkeer staat een lange rij van mensen met koffers.

Nachtopvang

Voor zo'n honderd treinreizigers die op Utrecht Centraal gestrand waren is nachtopvang geregeld, ongeveer 150 concertbezoekers hebben vannacht in de Amsterdamse Ziggo Dome geslapen. Mensen die aanwezig waren bij shows van Harry Styles in de Amsterdam ArenA en Ghost in AFAS Live en vanwege de grote treinstoring niet naar huis konden, werden daar opgevangen.

'NS en ProRail betreuren het dat we vannacht veel reizigers niet thuis konden brengen en dat zij op het station moesten overnachten. Dit is niet wat reizigers van ons mogen verwachten.' Dat meldt de NS.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen