Oekraine25 jul '14 09:42

Timmermans bezoekt forensisch team Charkov

Auteur: BNR Webredactie

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en zijn Australische collega Julie Bishop zijn vrijdagochtend aangekomen in de Oost-Oekraïense stad Charkov. Ze gaan langs bij forensisch specialisten.

Timmermans en zijn Australische collega Julie Bishop
Timmermans en zijn Australische collega Julie Bishop

Die hebben er in de afgelopen dagen voor gezorgd dat veel stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp naar Nederland kunnen worden vervoerd om daar te worden geïdentificeerd.

Bodybags
De ministers bezoeken de hal waar de kisten met bodybags worden klaargemaakt voor vertrek. Timmermans wil de forensisch experts en anderen die bij de omvangrijke operatie zijn betrokken, een hart onder de riem steken. Tot nu toe zijn er 114 lijkkisten naar Nederland overgevlogen. Vrijdag komen daar 74 bij.

Timmermans en Bishop zullen rond het middaguur (lokale tijd) op het vliegveld aanwezig zijn bij het vertrek van een Nederlands militair vliegtuig met kisten aan boord. De ministers zijn sinds donderdag in Oekraïne. In de hoofdstad Kiev voerden ze overleg met de regering over de verdere gang van zaken rond het onderzoek naar de ramp.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen