Oekraine20 aug '14 19:17

Eerste Russische trucks passeren grens Oekraine

Auteur: Thijs Baas

De eerste acht Russische witte trucks met hulpgoederen zijn de grens met Oekraïne gepasseerd. Dat twitterde Andrew Roth, journalist van de New York Times, iets voor zevenen.

Na bijna een week in het Russische Donetsk te hebben stilgestaan, krijgen de eerste vrachtwagens nu eindelijk de ruimte om hun route te vervolgen richting onder meer Loehansk. De vrachtwagens staan onder toezicht van het Internationale Rode Kruis. Medewerkers van het Rode Kruis begonnen de trucks zondagochtend steekproefsgewijs te inspecteren.

Branson en Poetin
De bekende Britse zakenman Richard Branson heeft intussen laten weten dat hij een bezoek wil brengen aan de Russische president Vladimir Poetin om een vreedzame oplossing te bepleiten voor de crisis in Oekraïne, schreef de eigenaar van het zakenimperium Virgin Group op zijn blog.

Branson wordt naar eigen zeggen in het verzoek gesteund door 15 andere zakenmensen, onder wie de Canadese miljardair Jeff Skoll en de topman van Unilever Paul Polman. Volgens Branson willen ze in het onderhoud met Poetin hun visie geven op de zaak en zijn de zakenlui bereid deel te nemen aan de onderhandelingen om de crisis te bezweren.

De Brit zei verder dat hij met bijna 100 Russische zakenmensen heeft gesproken en stelde dat zij allemaal ongerust zijn over de ontwikkelingen rond Oekraïne. Volgens Branson luistert Poetin alleen naar zijn naaste omgeving en is dat zeer schadelijk voor Rusland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen