Oekraine19 aug '14 13:25Aangepast op 19 aug '14 14:08

Leger Oekraine staakt zoektocht naar slachtoffers raketaanval

Auteur: BNR Webredactie

Het Oekraïense leger heeft de zoektocht naar slachtoffers van de raketaanval op vluchtende burgers opgeschort. Er opnieuw gevechten zijn uitgebroken in het gebied in Oost-Oekraïne, vlakbij de grens met Rusland. Ook in het centrum van de stad Luhansk wordt gevochten.

Er zijn tot nu 15 lichamen gevonden op de blek waar bussen en auto's gisteren met morier en raketten werden bestookt. Het leger zegt dat pro-Russische rebellen het konvooi hebben beschoten. De rebellen leggen de schuld bij het regeringsleger.

District in handen rebellen
"Volgens een Oekraïense legerwoordvoerder is één district van de stad nu weer in handen van het Oekraïense leger", zegt redacteur Fieke Nobel. "En er wordt nog gevochten in het centrum van de stad. Loehansk is in handen van de separatisten en het is ook de stad waar het konvooi naar toe gaat waar de afgelopen tijd zoveel om te doen is."

Het is voor journalisten lastig om daar te komen, gaat Nobel verder:

Artillerievuur Donetsk
In een buitenwijk van Donetsk, de grootste stad in Oost-Oekraïne die in handen van de pro-Russische separatisten is, was vanmiddag artillerievuur te horen, zo hebben verslaggevers van het Britse persbureau Reuters gezegd.

Inwoners van de wijk Makiivka zeiden dat het de eerste keer sinds het begin van de vijandelijkheden in het gebied was, dat er artillerievuur te horen was. De verslaggevers zagen twee ambulances uit het betrokken gebied komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen