Oekraine25 jul '14 14:43Aangepast op 25 jul '14 15:00

Timmermans diep onder de indruk

Auteur: BNR Webredactie

"Dit zijn indrukken die mij nooit meer zullen verlaten'', zei minister Frans Timmermans nadat hij in Charkov de hal had bezocht waar de stoffelijke resten van de slachtoffers van de vliegramp worden voorbereid voor vertrek.

"Er wordt daar met toewijding en vakmanschap eer gedaan aan de slachtoffers'', zei de minister. De forensisch specialisten in Charkov hebben er de afgelopen dagen voor gezorgd dat een groot deel van de stoffelijke resten naar Nederland kan en kon worden vervoerd om daar te worden geïdentificeerd.

"Het forensisch team heeft een heel zware taak en dat is ook goed aan de mensen te zien'', zei Timmermans. Hij liet weten een "gigantische bewondering'' te hebben voor hun werk. Hij zei verder dat de sfeer in de hal sereen is en dat recht wordt gedaan aan de slachtoffers.

Timmermans bedankte iedereen voor het werk. De Oekraïners bedankte hij in het Russisch.

Advies: ga niet naar rampplek
Gevraagd of het voor nabestaanden mogelijk is om naar de rampplek te gaan, liet Timmermans weten dat hij dat afraadt. "Het is geen goed idee om naar de plek te gaan. Wij brengen uw geliefden thuis'', beloofde hij.

Timmermans en zijn Australische collega Julie Bishop kwamen vanochtend aan in de Oost-Oekraïense stad Charkov, waar ze spraken met de forensisch specialisten. Ze keken toe hoe een Nederlandse Hercules met kisten vertrok naar Eindhoven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen