Oekraine23 jul '14 13:45

'Rebellen spraken over knoeien met bewijs'

Auteur: ANP Nieuws

De Britse inlichtingendiensten hebben bewijs verzameld dat pro-Russische rebellen hebben gesproken over het verwijderen van lichamen van de plek van de vliegramp in Oekraïne. De rebellen zouden ook hebben gesproken over het verspreiden van wrakstukken om de onderzoekers in verwarring te brengen.

Russische seperatisten in Donetsk. EPA
Russische seperatisten in Donetsk. EPA

Dat heeft de Britse nieuwszender Sky News vandaag gemeld op basis van bronnen. Er zou ook overleg zijn geweest om de zwarte dozen naar Moskou te sturen. De zwarte dozen zijn in inmiddels in bezit van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).

"Ik denk dat dit zal inspelen op de angst van veel mensen dat niet alle lichamen zullen worden teruggeven, dat er geknoeid is met onderdelen van het vliegtuig om te proberen bewijzen te verbergen'', aldus een verslaggever van Sky. "Het is verschrikkelijk moeilijk geweest voor internationale onderzoekers om toegang te krijgen tot de plaats van de ramp.''

Een verslaggeefster van de BBC op de plaats van de ramp stelde woensdag ook vast dat er van alles is veranderd aan de rampplek. "We zijn op de plaats van de crash en vreemd dat sommige persoonlijke bezittingen de afgelopen 2 dagen zijn verdwenen. Stapels kleiner, dingen herschikt'', twitterde ze vandaag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen