Ondernemen13 nov '15 08:16Aangepast op 13 nov '15 09:09

Tientallen campingbazen raken camping aan straatstenen niet kwijt

Auteur: Thijs Baas

Tientallen campingeigenaren die van hun camping af willen, krijgen 'm maar niet verkocht. Dat zegt belangenvereniging Recron tegen BNR Nieuwsradio. En als het al lukt, dan moeten ze flink zakken met de prijs.

Foto: Renee van Heteren
Foto: Renee van Heteren

Met name in toeristische gebieden is er een aantal bedrijven dat te lang te koop staan, zegt Arthur van Disseldorp. Tientallen zijn het er, maar daar komen nog bedrijven bij die in de stille verkoop staan, dus niet via een makelaar worden aangeboden. Wat je als eigenaar kunt doen? "Met elkaar gaan praten. Er is een aantal adviseurs die daar ontzettend veel ervaring in hebben: makelaars, taxateurs, brancheorganisaties. Begin er vooral tijdig mee, ook met je familieleden, om door dat proces heen te komen." 
 


 

Lagere prijzen
Verslaggever Renee van Heteren sprak met een campingeigenaar die al heel lang een verkoopbord in zijn tuin heeft staan. Gegadigden zijn er wel geweest, maar als puntje bij paaltje kwam, stond de zuinigheid van de banken weer in de weg. Maar inmiddels lijken de perspectieven wat gunstiger, al heeft menig campingbaas de prijs stevig moeten laten dalen. "Je moet het zo zien dat de wat van de verkoop overschiet, mijn pensioen is. Reisjes naar de Malediven, dat worden reisjes naar Texel."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen