Ondernemen25 mei '16 14:17

Goed idee en geld nodig? Bel Grolsch of Zwarte Cross

Auteur: Sam de Voogt

Bierbrouwer Grolsch en het festival Zwarte Cross gaan micro-kredieten verstrekken aan initiatieven die het imago van de Achterhoek moeten verbeteren.

Image

Er wordt een speciale stichting opgericht, genaamd Pak An, om het huidige imago van krimpregio tegen te gaan. Gijs Jolink, zoon van Benny Jolink van Normaal en organisator van Zwarte Cross, wil op deze manier een 'positieve bijdrage leveren aan het tegengaan van doemscenario's'.

In de eerste drie jaar van de stichting moet er jaarlijks 50.000 euro worden uitgekeerd. Nu leggen alleen Grolsch en Zwarte Cross geld in, maar er worden gesprekken gevoerd met mogelijke nieuwe partners. Jolink: 'We willen de oorlogskas groter maken'. De komende tien jaar moet er voor een miljoen euro aan kredieten verstrekt worden.

Om een krediet te krijgen moet je een idee aandragen die de Achterhoek promoot. Verder zijn er zeer soepele voorwaarden. Jolink: 'Het zijn rentevrije leningen en mensen mogen zelf weten wanneer en of ze terugbetalen. We zijn op zoek naar apartigheid die door de beugel kan, en iederen mag meedoen.' Naast geld kunnen de gelukkigen ook rekenen op begeleiding en promotie via Grolsch en Zwarte Cross.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen