Ondernemen10 jun '16 17:14Aangepast op 10 jun '16 18:18

McGregor krijgt uitstel van betaling

Auteur: BNR Webredactie

Modehuis McGregor Fashion Group, bekend van onder meer het merk Gaastra, heeft uitstel van betaling aangevraagd en verkregen. Dat maakte het Nederlandse bedrijf vrijdag bekend.

McGregor winkel in Maastricht.
McGregor winkel in Maastricht. (McGregor)

Alle winkels blijven vooralsnog gewoon open. De bewindvoerders onderzoeken alle opties voor het bedrijf, inclusief een verkoop als geheel of in delen. Ook onderdeel Adam Menswear verkeert in surseance van betaling.

Sterk vertegenwoordigd
Het concern maakte in december nog bekend na jaren schuldenvrij te zijn en in te gaan zetten op groei, vooral online en in het buitenland. Toenmalig topman Jeroen Schothorst zei daarbij dat McGregor in Nederland eigenlijk te sterk vertegenwoordigd was, omdat klanten steeds meer online winkelen.

McGregor telt zo'n 1200 medewerkers en heeft 150 eigen winkels, waarvan ongeveer tachtig in de Benelux. Het bedrijf bestaat sinds 1993, al zijn sommige merken die het verkoopt al veel ouder. Tot 2006 was het genoteerd aan de Amsterdamse beurs.

Goed geïnformeerd
Paul te Grotenhuis, woordvoerder van InRetail, de brancheorganisatie van non-food retail, is enorm verrast door het bericht. ‘Wij vertegenwoordigen 16.000 winkels en zijn goed geïnformeerd. Vaak hoor je wel rondzingen als bepaalde partijen het moeilijk hebben, maar voor ons is het nieuws.’

Volgens Te Grotenhuis is het nog maar de vraag of het uiteindelijk tot een faillissement zal lijden. ‘Een doorstart kan tot de mogelijkheden behoren. De formules van McGregor zitten op goede locaties, vaak ook in huurpanden, dus gaten zijn snel gevuld.’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen