Ondernemen1 sep '16 17:43Aangepast op 2 sep '16 14:09

Van koe tot kaas, alles in eigen hand

Auteur: Koos Tervooren

Van de koe tot en met de kaas, alles houdt boer Jan Dirk van de Voort uit Lunteren in eigen hand. En daarmee werd hij agrarisch ondernemer van het jaar. Het leverde hem een bezoek op van staatssecretaris Van Dam.

Foto: Martijn de Rijk
Foto: Martijn de Rijk

Ondanks de lage melkprijzen, boert Van de Voort goed. Mede door de manier waarop hij kaas maakt. Zo gebruikt hij bijvoorbeeld een natuurkorst voor de kazen, gemaakt van boter, in plaats van plastic.


Geheim
'Het geheim zit in de melk, die heel veel smaak heeft.' Die krijg je als de koeien ruimte geeft, en hoorns. 'We merken dat het vet van gehoornde dieren anders is dan ongehoornde dieren.' Dat is niet wetenschappelijk bewezen, maar door Van de Voort zelf vastgesteld.

De kaasprijzen van de boer uit Lunteren variëren van 20 tot 40 euro, waarvan de duurste kaas het meest populair is.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen