Ondernemen8 sep '16 13:14

Britse tiener verdient goed geld met naamadvies voor Chinezen

Auteur: Koos Tervooren

Een 16-jarig Britse meisje verdient bijna 60.000 euro per jaar door Chinese ouders te adviseren in het kiezen van een Engelse babynaam.

Foto: specialname.ch
Foto: specialname.ch

Beau Jessup uit Gloucestershire kwam op het idee tijdens een reis met haar familie door China. Daar werd ze telkens door vrienden van haar ouders gevraagd een Engelse naam te verzinnen voor hun kinderen.

Ze startte een website nadat ze hoorde dat sommige baby's in China namen als Gandalf en Rolex krijgen. Voor veel Chinezen is het essentieel een Engelse naam te hebben, omdat ze bij de aanmaak van een e-mailadres vaak geen Chinese tekens kunnen gebruiken. Ook het inschrijven voor universiteiten in Engelstalige landen is ingewikkeld met een Chinese naam.

Kiezen
Ouders kunnen via de website een aantal eigenschappen van de baby selecteren, die variëren van 'betrouwbaar' tot 'positief' en krijgen dan een aantal mogelijkheden voorgeschoteld. Na het kiezen van de naam krijgen de ouders een certificaat.

Jessup heeft inmiddels meer dan 220.000 baby's aan een Engelse naam geholpen. Ze rekent ongeveer 60 pennies (omgerekend 0,71 euro) per naam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen