Ondernemen25 sep '16 11:49

De kroeg in met een kater

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Doorgaans stap je uit een kroeg om de volgende dag onaangenaam verrast te worden door een forse kater, maar in Amsterdam gaat het dit weekend juist in de omgekeerde volgorde. In de Hangover Bar kan je namelijk alleen terecht mét een kater.

Foto: HH / Merlin Daleman.
Foto: HH / Merlin Daleman.

Vrijdag, zaterdag en zondag kunnen stappers in Amsterdam terecht in De Pijp, waar de eerste Hangover Bar ter wereld verrijst. De Hangover Bar is helemaal aangepast aan de brakke Amsterdammer. ‘Zo zijn wij bijvoorbeeld geopend van tien uur ’s morgens tot zes uur ’s avonds’, vertelt Joep Verbunt, oprichter van matrassen-startup Matt Sleeps en het brein achter de Hangover Bar.

Vers zuurstof en bedden met televisies

‘Bezoekers moeten eerst langs de Hangover-inspecteur’, vervolgt Verbunt. ‘Dat is een bouncer die juist kijkt of je er niet goed uit ziet, in plaats van wel goed. Als je er slecht uitziet, dan mag je naar binnen en kom je als eerste terecht bij de zuurstofbar. Hier krijg je verse zuurstof toegediend, om te herstellen. Vervolgens ga je verder naar de achterkant van de bar waar we bedden met televisies hebben. Verder hebben we een gezond menu met verschillende smoothies.’

Afhankelijk van het succes in Amsterdam, denkt Verbunt ook aan uitbreiding naar het buitenland. ‘Eerst maar eens kijken hoe de reacties zijn dit weekend en hoe het verloopt’, aldus Verbunt.

Gerelateerde artikelen