Ondernemen31 okt '16 11:39

'Zwetend wakker worden door lastige fitnessmarkt'

Auteur: Bastiaan Kleinjan

In een markt die gedomineerd wordt door grote ketens en lowbudgetcentra, opent het Vondelgym van Arie Boomsma zijn tweede vestiging in Amsterdam-Oost. Boomsma is niet alleen tv-presentator, maar ook ondernemer en met zijn nieuwe vestiging breidt hij zijn sportschoolimperium verder uit.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

 

Hij doet dit in een markt met een hoog klantverloop. Ook is het voor fitnesscentra lastig zich staande te houden, in 2015 gingen in Nederland 43 centra failliet. ‘Af en toe heb je van die angstmomenten over deze markt’, vertelt Boomsma. ‘Alle bedrijven die in de middenmoot vallen hebben het moeilijk, maar op het moment dat je aandacht en kwaliteit levert is er altijd ruimte.’

Jaarlijks zegt gemiddeld een derde van de klanten hun sportschoolabonnement op. ‘In het begin mailde ik mensen persoonlijk op het moment dat ze zich uitschreven’, vertelt Boomsma daarover. ‘Inmiddels doe ik dat niet meer. Iedere maand gaan er gewoon mensen weg. Het is belangrijk om die mensen te blijven prikkelen. Daar hebben sportscholen een taak in’, besluit hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen