Ondernemen22 nov '16 08:59Aangepast op 22 nov '16 10:07

De consument is eindelijk rijp voor geitenkaas

Auteur: Thijs Baas

De geitenmelkprijs staat op recordhoogte. We eten steeds meer geitenkaas, en ook de Fransen nemen veel Nederlandse geitenmelk af. En dat is goed nieuws voor de geitenboeren. Die zagen hun gemiddelde inkomen vertienvoudigen sinds 2012. En dat had de branche ook wel even nodig.

Foto: ANP
Foto: ANP

Verslaggever Jan Postma nam een kijkje bij Geitenkaasboerderij De Brömmels, in Winterswijk, waar Bert Kots het terrein van geitenkaasboerderij en camping De Brömmels in Winterswijk beheert. De stijgende prijzen zijn dus goed nieuws voor de geitenboer. Maar: geen zorgen voor de geitenkaasliefhebber; de prijs van geitenkaas lijkt niet veel te gaan stijgen. Het product is wél wat veranderd en dat heeft een gunstig effect op de populariteit.

Maar ook de consument zelf is veranderd, zegt Kots. En laat nou net geitenkaas daar naadloos op aansluiten. 'Het heeft een positief gevoel, er zit geen cholesterol in het vet, het is lichter verteerbaar; het is gewoon een positief product. Er zit ook geen lactose in en dat zijn allerlei dingen waar mensen soms last van hebben. Maar de meeste mensen kopen het gewoon omdat het lekker is.'

Gerelateerde artikelen