Ondernemen18 jun '17 15:08

Werken op een warm strand: het werkt

Auteur: BNR Webredactie

Als je vanuit huis kunt werken, dan kun je ook werken vanuit Bali. Dat dachten ze bij het Enschedese ICT-bedrijf GoalGorilla. Mede-oprichter Taco Potze probeerde het een maand.

ANP/AFP
ANP/AFP

'Veel mensen vroegen mij hoe de vakantie was, maar ik was echt aan het werk', zegt Potze die vijf weken lang met vier van zijn collega's op Bali zat. De programmeurs konden gelijk aan de slag omdat die vrij zelfstandig werken. Potze had als manager moeite, omdat zijn werkzaamheden voornamelijk bestaan uit afspraken. 'Ik kan niet in een drukke ruimte zitten, maar heb een hokje nodig. Dan merk je gelijk verschil.' Potze vond echter al snel een co-working plek met goede koffie en wifi-verbinding.

Het tijdverschil leek in eerste instantie een obstakel, maar bleek later ook een voordeel. 'Doordat ik opeens rust had kon ik weer nadenken over de strategie van het bedrijf en verbeteringen voor het personeel.' Ook waren er nadelen: aan het einde van de dag begon Nederland met werken en werd Potze regelmatig tijdens het eten gebeld.

De productiviteit daalde tot ongeveer zes a zeven uur per dag. 'Doordat we wat later begonnen omdat we 's ochtends wilden surfen. Of we eindigden eerder omdat het te warm werd.' Maar gedurende die gewerkte uren werd wel harder gewerkt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen