Ondernemen11 jul '17 16:15

Frituur eens een bolletje chocoladeijs

Auteur: BNR Webredactie

Bij frituren denk je al snel aan kroketten, bitterballen en frikadellen. Maar je kunt ook hele andere gerechten in de frituur gooien. IJs bijvoorbeeld.

Foto: Fris Frituren
Foto: Fris Frituren

Een ode aan de frituur is het kookboek met 84 frituurgerechten van Angela Prins van Fris Frituren. Ze begint meteen met een opvallend ingrediënt voor een frituurgerecht. 'Chocoladeijs. Als je dat goed inpakt en paneert en je doet het op 180 graden twee minuten in de frituur, dan krijg je een warme krokante buitenkant en een smeltende koude binnenkant.'

Prins tovert ook een schelviskroketje tevoorschijn en ze noemt zoute haring als een goede vulling. Maar hoe gezond is dat nou allemaal? Volgens Prins is er weinig mis mee, zolang je je aan enkele regels houdt. 'Als je zorgt dat iets niet te bruin wordt en je mooi helder en vers vet gebruikt en de temperatuur goed is, hoeft het niet ongezond te zijn.'

Bekijk hier het hele gesprek:

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen