Ondernemen9 nov '17 06:59Aangepast op 9 nov '17 15:18

Dirk Scheringa wordt boegbeeld cryptohandel

Auteur: Jelle Maasbach

Dirk Scheringa maakt een comeback. De oud-topman van de failliete DSB Bank gaat zich bezighouden met cryptomunten.

Image
( ANP)

Al maanden wordt gewaarschuwd voor cryptomunten. Het zou een tulpenmanie zijn, een bubbel. Gerenommeerde partijen als De Nederlandsche Bank waarschuwen consumenten om erin te beleggen. Maar het Financieele Dagblad schrijft dat Scheringa zich nu gaat storten op de digitale munt.

Volgens de krant wordt Scheringa het gezicht van ICO HeadStart, dat is een soort beleggingsfonds voor cryptomunten. Het bedrijf zou ondernemers helpen bij beursgangen, bij hun ‘initial coin offerings’ (ICO).

Die beursgangen zijn niet bepaald populair bij de toezichthouders, ze worden namelijk in verband gebracht met fraude, piramidespelen en witwaspraktijken. In een toelichting zegt Scheringa dat hij al maanden meeloopt. ‘Ik ga me actief bemoeien met het bedrijf. Het is de combinatie van de oude en de nieuwe economie.' Overigens zegt hij zelf niet te beleggen in cryptomunten.

Medeoprichter Nawid Habib zegt dat er voldoende interesse is voor het product, maar dat het ‘door het grote aanbod moeilijk te onderscheiden is welke projecten kansrijk zijn, en welke oplichting'. Hij zegt tegen het FD dat hij de oud-DSB-man heeft gevraagd, omdat hij ‘anders naar de zaken kijkt en wereldwijd bekend is’. Wil hebben ze trouwens nog 10 miljoen dollar nodig om het bedrijf van de grond te krijgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen