Ondernemen13 mrt '18 17:08

Ambitieuze broers lanceren platform voor elektrische auto's

Auteur: Julia Bokdam

De broers Maurice en Roel van den Ende hebben vandaag het grootste online platform voor elektrische auto's gelanceerd: mountox.com.

ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN
ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN ( ANP)

De jonge ondernemers zijn slechts tweeëntwintig en twintig jaar oud. Op het door hen ontwikkelde platform kunnen mensen auto's bekijken, vergelijken en kopen. Daarnaast kun je uitrekenen wat je bespaart met een elektrische auto. 'Het zijn drie stappen waardoor je de besparing ten opzichte van je eigen auto uitrekent. Je vult je provincie, kenteken en het aantal kilometers in en dan wordt het berekend', vertelt Maurice van den Ende.

Het idee voor de website ontstond bij de broers toen hun ouders op zoek gingen naar een auto, uiteraard elektrisch. 'Er was geen site die het precies uitlegt. Je moet op meerdere sites zoeken voor informatie', legt Roel uit. Dat vonden de heren onhandig. 'Wij laten nu het totaalplaatje zien. Niet alleen de elektrische auto's zelf, maar wij bieden ook iets extra's. Bijvoorbeeld dat zonnepalen en elektrische auto's een goede combinatie zijn. Daar kun je goedkoop mee rijden, maar dat vertelt eigenlijk niemand.'

Het platform is vanaf vandaag online.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen