Ondernemen9 dec '18 15:00

Wildlands Emmen gooit roer om

Auteur: Jan Ad Adolfsen

Wildlands Adventure Zoo Emmen zit zwaar in de rode cijfers, ondanks de nieuwe strategie die twee jaar geleden werd ingevoerd. Aan interim-directeur Erik van Engelen de taak om het park weer winstgevend te maken.

Wildlands is het meest natuurlijke dierenpark van Nederland, vertelt Van Engelen, zonder hekken en met een ruime leefruimte voor de dieren. Om het park rendabel te houden, moet er wel een jaarverlies van acht miljoen euro worden weggepoetst. Daarbij komt het accent toch weer meer op het dierenpark dan op de attracties te liggen, hoewel de dure achtbanen wel in bedrijf blijven.

Maar vooral op marketinggebied gaat er het een ander veranderen. Allereerst is de gemeente gevraagd om aflossing en rente even op te schorten. Met de drie financiers - de gemeente Emmen, Rabobank en bouwer VolkerWessels - wordt nauw overleg gevoerd over een nieuwe financieringsconstructie om het park weer terug in de zwarte cijfers te krijgen. Verder is het de bedoeling dat het aantal bezoekers volgend jaar wordt opgekrikt tot 940.000 en er moeten bezuinigingen worden doorgevoerd. En ja, dat gaat een aantal banen kosten onder het vaste personeel. Maar Van Engelen is ervan overtuigd dat hij Wildlands Adventure Zoo Emmen binnen een half jaar toekomstklaar kan maken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen