Ondernemen19 dec '18 17:27Aangepast op 19 dec '18 18:19

Kees Koolen vervangt Marcel Boekhoorn

Auteur: Storm Stavenuiter

Kees Koolen is de nieuwe naam in de ondernemersestafette van BNR, waarin we opzoek zijn naar de beste ondernemers van het jaar 2018. Tanja Nagel, commissaris van KAS BANK, tikte daarmee Marcel Boekhoorn weer uit het rijtje. Hij hield het, net als zijn voorganger, slechts 24 uur vol.

We kennen Koolen als de voormalige mede-eigenaar van onder andere Booking.com en Uber. Tegenwoordig heeft hij LithiumWerks onder zijn hoede. Daarin voegt hij drie start-ups samen om bijvoorbeeld grachtenbootjes en treinen te voorzien van grote lithiumbatterijen. 'Hij heeft een heel mooi idee waarbij hij nadenkt over hoe we wind- en zonne-energie moeten opslaan voor zowel auto's als andere motorgedreven voertuigen', zo verklaart Tanja Nagel. 'Hij maakt goed gebruik van de fabrikanten in China, maar daarnaast begint hij ook met een research- en development plant in Twente. Ik vind het mooi dat er op deze manier een stuk onderzoek in Nederland blijft. Dat levert weer nieuw werk, kennis en kunde op.

De wijziging levert de volgende namen in het lijstje op:

- Kees Koolen - LithiumWerks

- Paul Eggink - Temper

- Brian Garret - 3D Hubs

Marcel Boekhoorn moest plaats maken voor Koolen. Zo zet hij de 'Last In First Out-trend' voort en blijven Egging en Garret weer staan. 'De andere initiatieven hebben ook iets met een nieuwe ontwikkeling in de toekomst te maken, dat vind ik wel mooi,' zegt Nagel. 'Ik weet nog niet wat we van Marcel Boekhoorn en Hema mogen verwachten, dat zien we wel in 2019.'

Gerelateerde artikelen