Ondernemen13 aug '19 13:49Aangepast op 13 aug '19 16:50

'Gelukkig hadden we nog net niet getekend'

Auteur: BNR Webredactie

Dit weekend zagen de oprichters van Secrid zich genoodzaakt om de stekker uit hun Hong Kong-avontuur te trekken. De massale protesten en toenemende onlusten van de afgelopen tien weken hebben de opening van een nieuwe winkel daar verhinderd. De maker van portemonnees kreeg het advies niet naar Hong Kong te gaan.

Dat zegt René van Geer, mede-oprichter en CEO van Secrid, in BNR Zakendoen. Hun eigen distributeur in China heeft hen afgeraden om de winkel in Hong Kong te openen. 'We zijn stiekem ook een beetje blij dat we nu enkel op de winkelopening in Rotterdam moeten focussen.'

Consumentenvertrouwen

Hong Kong blijft wel een optie. 'Maar we zagen de laatste jaren wel dat het ook moeilijker wordt', zegt van Geer. Winkels hebben het moeilijk en het consumentenvertrouwen daalt. Toch vindt hij het een belangrijke plek om het merk neer te zetten. Maar het bedrijf heeft geen haast. 'Ik maak me meer zorgen over onze distributeur zelf, hoe het met hem persoonlijk gaat. Hij denkt serieus na over emigratie, zegt Van Geer.

LUISTER OOK: 'Terreur' in Hong Kong

LUISTER OOK: Newsroom Weekend | De protesten in Hong Kong

Image
(EPA)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen