Ondernemen18 aug '19 10:00

Van chic Jugendstil-hotel naar Hard Rock

Auteur: BNR Webredactie

Het iconische American Hotel op het Leidseplein in Amsterdam wordt volgend jaar april omgetoverd tot Hard Rock Hotel, het eerste in Nederland.

Voor veel mensen is dat huiveringwekkend nieuws en general manager Claire van Campen moet dan ook iedere dag wel een keer uitleggen 'dat het Hard Rock Hotel een aanvulling is voor de stad en een mooie, grote verbetering voor het American'.

Het hotel gaat zich richten op muziekliefhebbers in de breedste zin van het woord. Dat kunnen toeristen zijn, maar ook zakenmensen die 's avonds van muziek willen genieten. Bij het inchecken wordt gevraagd naar je favoriete muziek en die wordt gespeeld op je kamer als je binnenkomt.

Het hotel was toe aan verbetering, zegt Van Campen. In Nederland is het hotel beroemd, maar het American wil over de hele wereld bekend worden. Het hotel moest daarom onderscheidend worden. Daar was een partner voor nodig en dat werd uiteindelijk de franchise Hard Rock. Volgens Van Campen een juiste keuze met Paradiso en de Melkweg om de hoek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen