Ondernemen27 sep '19 07:39

Blokker over drie jaar naar de beurs

Auteur: BNR Webredactie

Blokker wil naar de beurs. Dat is het plan van Michiel Witteveen, de kersverse eigenaar van de winkelketen. Witteveen is van plan om over drie jaar aandelen aan te bieden van Blokker op de beurs. Niet alleen de grote pensioenfondsen zouden dan de kans moeten krijgen om aandelen te kopen. Als het aan Witteveen ligt zouden loyale klanten met een volle spaarkaart ook een aandeel Blokker kunnen bemachtigen, zo schrijft het FD.

'Wat zou mooier zijn dan het bedrijf met je klanten delen'. Over de matige prestaties van Blokker zegt Witteveen dat de Mirage Group niet alleen uit Blokker bestaat maar uit verschillende ketens die 'allemaal in een bepaalde fase van hun herstel zijn'. Over de aandelenconstructie voor klanten zegt Witteveen dat Albert Heijn dit in het verleden ook heeft gedaan met een soort obligatie 'en dat heeft Albert Heijn toen heel veel verder gebracht. Een goede manier om verder te gaan'.

Het is opvallend dat Witteveen openlijk over een beursgang praat, terwijl de keten de afgelopen jaren zware verliezen leed. Hij is pas vier maanden eigenaar van Blokker, en twee weken van Intertoys. Beide bedrijven vallen onder Witteveens Mirage Retail Group, net als speelgoedketen MaxiToys en prijsvechter Big Bazar. Dit winkelimperium wil hij in zijn geheel naar de beurs brengen, schrijft het FD.

Witteveen heeft nog geen banken ingehuurd om een beursgang te begeleiden. Wel weet hij naar eigen zeggen welke voorbereidingen te treffen.

Gerelateerde artikelen