Ondernemen2 dec '19 07:06Aangepast op 2 dec '19 11:54

'Te weinig aandacht voor jongere die stopt met ondernemen'

Auteur: BNR Webredactie

Steeds meer jongeren ondernemen. Één probleem: ze stoppen ook veel vaker dan oudere ondernemers. Dus stijgt het aandeel jonge ondernemers lang niet zo hard. Vandaag is er een hoorzitting in de Tweede Kamer, gericht op alle kansen die jongeren hebben. Daarbinnen wordt volgens de Sociaal Economische Raad nog te weinig aandacht besteed aan ondernemerschap.

Oud-Eurocomissaris Neelie Kroes in gesprek met startende ondernemers.
Oud-Eurocomissaris Neelie Kroes in gesprek met startende ondernemers. (JERRY LAMPEN)

Het is eigenlijk een beetje een blinde vlek, zegt Luce van Kempen, voorzitter van het jongerenplatform van de SER. Er is nog heel erg weinig onderzoek naar gedaan, maar er spelen waarschijnlijk meerdere dingen. 'We hebben er eigenlijk geen inzicht in. In de cijfers die we hebben zien we dat meer jongeren gaan ondernemen, vooral zelfstandig. Maar we zien niet waarom ze het niet volhouden.'

Lees ook | Aantal jonge ondernemers stijgt explosief

Luister ook | Dagje rustig aan blijkt vaak stap te ver voor kleine ondernemer

Toekomstig werknemers

Van Kempen zou daarom graag meer inzicht hebben in de achtergronden. 'Is het zo dat jongeren gewoon hun droombaan vinden, of zijn het jongeren die moeite hebben om de volgende groeifase te bereiken? Als dát het geval is, mag dat best wat aandacht hebben. Dat zijn wél de werkgevers voor de komende decennia.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen