Ondernemen1 mrt '20 10:00

SnowWorld wil de grens over

Auteur: BNR Webredactie

SnowWorld groeit, en hard ook. De omzet steeg vorig jaar met bijna 35 procent. Dat was vooral te danken aan overnames en uitbreidingen.

Lees ook | SnowWorld boordevol ambitie

Toen Wim Hubrechtsen een kleine anderhalf jaar geleden begon als ceo, bestond SnowWorld uit twee vestigingen. Nu zijn er acht locaties, vertelt hij in BNR Zakendoen. Die bestaan uit zes skihallen, één indoor-skydivecentrum en een grote klimhal. En daar blijft het niet bij, als het aan Hubrechtsen ligt. De bedoeling is om de business steeds verder te verruimen met activiteiten die binnen het concept van SnowWorld vallen. Daarbij gaat het dus zeker niet alleen om skihallen. Ook horeca speelt daarbij een belangrijke rol.

Europa

In het meerjarenplan waar Hubrechtsen een jaar geleden in BNR Zakendoen over sprak, staat dat er gestreefd werd naar een nationale dekking. Die is intussen bereikt; alleen in het noorden van het land liggen nog kansen. De focus ligt nu op uitbreiding buiten Nederland. Die uitbreiding blijft voorlopig wel beperkt tot Europa, zegt Hubrechtsen, 'omdat daar de mogelijkheid zit om schaalvoordeel en synergieën te creëren met onze bestaande locaties'. Expansie naar het Midden-Oosten of Azië vind de ceo, in ieder geval op dit moment, niet realistisch.

Beurs

Hoewel de Belgische zakenman Marc Coucke voor 85 procent eigenaar is van SnowWorld, wil Hubrechtsen met zijn bedrijf graag op de beurs blijven. Om verdere groei te realiseren, zijn daar ook mogelijkheden om 'bijkomende middelen' te halen.

Resorts

Wintersport wordt steeds duurder - dat heeft alles te maken met het veranderende klimaat - en zal op een gegeven moment alleen nog bereikbaar zijn voor de happy few, verwacht Hubrechtsen. Dat kan voordelig uitpakken voor de skihallen. Veel mensen Kunnen er bijvoorbeeld voor gaan kiezen om maar eens in de paar jaar naar de bergen te gaan en in de tussentijd gebruik te maken van de hallen. Het voorbereiden voor een skivakantie in een hal zal steeds minder vaak voorkomen. SnowWorld wil daarom resorts creëren, waar de mensen naartoe kunnen komen om de 'echte' ervaring te hebben.

Indoorskibaan SnowWorld in Zoetermeer.
Indoorskibaan SnowWorld in Zoetermeer. ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen