Ondernemen27 mrt '20 12:40

Handel met China komt weer op gang

Auteur: BNR Webredactie

Hoewel in Europa diverse landen nog op slot zitten, worden in China de beperkingen opgeheven. De export komt daardoor weer op gang, en daarover is zuivelproducent Kaptein positief gestemd.

Mireille Kaptein, algemeen directeur van zuivelconcern Kaptein, werd verkozen tot Zakenvrouw van het Jaar 2019. 'Als ondernemer moet je vaak heel snel schakelen. Bij retail zien we een verhoging, bij horeca is het nu een heel stuk minder.' Het concern heeft dan ook het werk verschoven naar locaties waar nu meer capaciteit nodig is.

Luister ook | Evofenedex: Schiphol, zet in op Cargo

China op gang

Naar Zuid-Europa wordt nu nagenoeg niet geëxporteerd, maar China komt weer op gang: 'Gelukkig zien we nu weer wat beweging in Azië. De eerste containers zijn weer besteld en de boterkuipjes gaan weer naar China toe. We zijn eigenlijk positief gestemd omdat dat weer op gang komt.'

Dossier | Coronavirus

De grootste les die Kaptein leerde is het nut van spreiding van producten. Dat was vóór de corona-crisis niet heel erg 'sexy', meldt Mireille Kaptein, maar in de corona-crisis is het voor het zuivelconcern een enorm voordeel dat er klappen op kunnen worden gevangen.

(AFP / Kazuhiro Nogi)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen