Ondernemen29 apr '20 07:20Aangepast op 29 apr '20 11:06

Noodloket startups vandaag open

Auteur: BNR Webredactie

Startups kunnen vanaf vandaag terecht bij een coronaloket om overbruggingsfinanciering aan te vragen via de Corona-Overbruggingslening (COL). Een groot deel van de startups maakt geen kans op steun, omdat alleen de écht innovatieve jonge bedrijven krediet kunnen krijgen. In Ask me Anything gaat Jörgen Raymann om 11:00 met zijn gasten in op de voorwaarden waar de startups aan moeten voldoen.

Luister ook | Hoe houden we start-ups overeind?

Wel reëel blijven

Het kabinet heeft 100 miljoen euro uitgetrokken om startups overeind te houden en Regionale Ontwikkelings Maatschappijen, ROMs, moeten dat geld gaan verdelen. Directeur Rinke Zonneveld van de ROM-regio Zuid Holland is woordvoerder alle alle ROM's. Volgens Zonneveld wordt goed gekeken naar de levensvatbaarheid van start-ups: 'Je moet eerlijk zijn, ook in normale omstandigheden zijn er veel start-ups die het niet redden. We zullen dus goed kijken of er een gezond toekomstperspectief voor deze bedrijven is'.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Zonneveld benadrukt hoe belangrijk het is om start-ups overeind te houden. Zonder start-ups zou het verdienvermogen van de toekomst in gevaar komen. Ook zouden bijvoorbeeld de klimaatdoelen erg moeilijk te halen zijn.

Luister om 11:00 naar Ask me Anything met Jörgen Raymann over de steun voor startups.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen