Ondernemen3 jun '20 12:29Aangepast op 3 jun '20 12:46

Huurverlichting voor winkeliers

Auteur: BNR Webredactie

Goed nieuws voor winkeliers: de huur in de retailsector wordt voor een deel kwijtgescholden. Vastgoed en retail zaten al weken om tafel om nieuwe richtlijnen op te stellen voor hulp in de coronacrisis.

Lees ook | Winkeleigenaren betalen massaal geen huur

Volgens Jan Meerman, bestuurslid van Detailhandel Nederland, is afgesproken om de pijn samen te dragen. Dat wil zeggen dat de huur over april en mei voor 50 procent wordt kwijtgescholden en dat de huur over juni voor 50 procent wordt uitgesteld tot het voorjaar van 2021. De deal zou eigenlijk voor iedereen moeten gelden, zegt Meerman, maar als verhuurder en huurder afspraken op maat maken, is dat natuurlijk ook prima.

Dringend advies

Verhuurders zijn niet verplicht zich aan de richtlijn te houden, maar de afspraak geldt wel als een dringend advies. Op die manier kan rust worden gecreëerd en tegelijk kan het gesprek gaande worden gehouden voor de periode na 1 juli. En Meerman zegt: 'Ik denk dat je als verhuurder een hele slechte case hebt als je de huurder gaat aanspreken op volledige betaling van de huur, want dat lijkt me niet houdbaar voor een rechter.'

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

ROTTERDAM - leegstaande winkels en failliette winkels in het centrum robin utrecht
ROTTERDAM - leegstaande winkels en failliette winkels in het centrum robin utrecht ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen