Ondernemen30 jul '20 12:22Aangepast op 30 jul '20 13:07

Kwart ondernemers heeft last van kantoorschaamte

Auteur: BNR Webredactie

Een kwart van de ondernemers ontvangt liever geen klanten in zijn kantoor. Dat blijkt uit onderzoek van GaragePark. En dat terwijl die ondernemers hun werkplek wél als een belangrijk deel van hun imago zien.

Kantoorruimte in Den Haag.
Kantoorruimte in Den Haag. ( ANP XTRA)

Rommelig

Uit het onderzoek blijkt dat veel ondernemers hun klanten niet op kantoor uit durven te nodigen, omdat het er rommelig is, het gebouw oud is of een slechte uitstraling heeft, vertelt Rick Faase, mededirecteur van GaragePark. Ze denken dat de staat van hun kantoor hun kansen op goede zaken doen vermindert.

Verkeerde indruk

Volgens Faase zouden ze daar best eens gelijk in kunnen hebben: 'Als je bij een bedrijf komt en het ziet er niet netjes uit, dan maakt toch een beetje verkeerde indruk. Je moet zorgen dat je je spullen op orde hebt. Als het niet op orde is, doe je jezelf tekort.'

Personeel

Ook is het voor het personeel prettiger om in een opgeruimde, schone omgeving te werken. Met je bedrijfsruimte kun je tot slot ook het imago van je bedrijf kracht bij zetten. 'Bij een start-up zal dat bijvoorbeeld altijd wat hipper en wat blitser zijn', aldus Faase.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen