Ondernemen7 aug '20 11:10

Boekhoorn is nog niet klaar met Hema

Auteur: BNR Webredactie

Voormalig Hema-eigenaar Marcel Boekhoorn is toch nog niet klaar met de winkelketen. Samen met de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom en Jumbo-familie Van Eerd heeft hij nu zelfs de beste papieren om Hema te kopen.

Opnieuw

Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD). Dat Boekhoorn opnieuw een bod doet op Hema komt niet helemaal onverwacht, zegt Jan Braaksma, journalist bij het FD. 'Vanaf het moment dat Boekhoorn Hema kwijt was, wordt al gespeculeerd dat hij pogingen zou doen het terug te krijgen, de vraag was alleen hoe.'

Jumbo

Op die vraag is nu een antwoord: via de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom. Boekhoorn is daar medefinancier, net als Jumbo-familie Van Eerd. Braaksma denkt dat Parcom de beste papieren heeft, ondanks dat Hema slechte ervaringen heeft met private equity. 'Parcom kan een goede strategie overleggen, het roer gaat niet 180 graden om.'

Luister terug | Hema-topman Tjeerd Jegen in Zakendoen

Parcom

Parcom is een private-equityhuis dat voortkomt uit verzekeraar NN. De middelgrote investeringsmaatschappij heeft belangen in onder andere het voormalige Imtech Marine en telecomprijsvechter Simpel.

Schuldeisers

Hema kwam half juni in handen van een groep schuldeisers, die in ruil €300 mln aan vorderingen kwijtscholden. De nieuwe eigenaren zijn een verkooptraject gestart en willen zo snel mogelijk weer van de winkelketen af. Naast Parcom zijn volgens geruchten nog twee of drie partijen serieuze kandidaten om de nieuwe eigenaar te worden van Hema.

Ondernemer Marcel Boekhoorn tijdens de persconferentie over de overname van HEMA, in 2018.
Ondernemer Marcel Boekhoorn tijdens de persconferentie over de overname van HEMA, in 2018. ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen