Ondernemen18 aug '20 17:31Aangepast op 18 aug '20 18:20

'Afblazen verlaging vennootschapsbelasting teleurstellend'

Auteur: BNR Webredactie

De verlaging van de vennootschapsbelasting lijkt niet door te gaan. Dat melden bronnen in Den Haag aan het FD. Het kabinet heeft het geld hard nodig voor andere steunmaatregelen. 'Ik vrees dat het waarheid gaat worden, teleurstellend', zegt voorzitter Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland.

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken
Minister Eric Wiebes van Economische Zaken ( ANP Bart Maat)

Tegenvaller

'Het kabinet begon met grote beloftes van lastenverlichting voor bedrijven, die verlaging van de vennootschapsbelasting werd uitgesteld, toen werd het percentage verhoogd, en nu dreigt het helemaal niet door te gaan. Een grote tegenvaller en ook niet goed voor ons investeringsklimaat.' Biesheuvel wijst erop dat tegenover die verlaging van de vennootschapsbelasting een aantal lastenverzwaringen stonden.

Betrouwbaarheid op het spel

'We moeten wel geld verdienen, het geld wordt toch écht verdiend in bedrijven en nergens anders. Het is cruciaal voor de verdienkracht van Nederland dat we lucht krijgen als bedrijven. Maar ook voorspelbaarheid en betrouwbaarheid van beleid zijn belangrijk en dat gooien we nu te grabbel. Voor de lange termijn is dat ontzettend belangrijk, voor het investeringsklimaat in Nederland en dit kabinet. De betrouwbaarheid van deze overheid staat echt op het spel.'

Gerelateerde artikelen