Ondernemen25 aug '20 13:32Aangepast op 25 aug '20 16:53

Aalberts schaaft aan kosten om coronacrisis te doorstaan

Auteur: BNR Webredactie

Met een omzetverlies van 11 procent en maar liefst 38 procent minder winst, werd Aalberts flink geraakt door de coronacrisis. Dat zorgt ervoor dat het beursgenoteerde bedrijf gaat schaven aan de kosten. Zo worden mensen ontslagen en sluit het bedrijf in versneld tempo vestigingen in het buitenland.

Aalberts was eerder al van plan om een aantal vestigingen over de hele wereld te gaan sluiten, maar doet dat door de coronacrisis nu in een hoger tempo, zo zegt topman Wim Pelsma. 'We gaan niet meer vestigingen sluiten, maar we gaan het wel sneller doen. We hadden 156 locaties over de hele wereld, dat willen we terugbrengen binnen drie jaar tot 122. Dat gaan we nu versnellen. Sommige kantoren zullen we dan verkopen, maar sommigen zullen we consolideren', vertelt Pelsma in BNR Zakendoen.

Ontslagen maar ook investeringen

Ook zal dat zorgen voor ontslagen bij het bedrijf. 'Dat betekent ook dat je het efficiënter maakt', zoals Pelsma het verwoordt. 'Het klopt dat we reorganiseren, maar aan de andere kant investeren we ook. Als je wil bewegen naar de toekomst toe, dan moet je ook zorgen dat je nieuwe producten ontwikkelt. Dat betekent dat je R&D-mensen moeten aannemen, die hebben we binnen Aalberts ook totaal niet gereduceerd.'

CEO Wim Pelsma van Aalberts
CEO Wim Pelsma van Aalberts (Marijn Alders)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen