Ondernemen26 aug '20 14:47

Fruitleveranciers dupe van thuiswerken

Auteur: BNR Webredactie

Het vele thuiswerken van de afgelopen tijd is een flinke strop voor bedrijven die fruit leveren aan kantoren en andere bedrijfslocaties. Casper van der Put, directeur en oprichter van Fruit op je Werk, kan erover praten.

Luister ook | Zo eten we gezond in de toekomst

Tot de coronacrisis uitbrak, leverde Fruit op je Werk wekelijks op meer dan 10.000 verschillende locaties. Dat kelderde daarna met 90 procent, mede doordat het bedrijf besloot tijdelijk niet meer op eigen initiatief te leveren, maar bestellingen van klanten af te wachten. Het fruit dat toen overbleef, werd bezorgd bij zorginstellingen.

MKB-bedrijven

Het uitleveren werd na een week weer langzaamaan opgepakt. 20 procent van de klanten gaf toen aan weer fruit geleverd te willen krijgen. Daarna kwam ook een levering aan werknemers thuis op gang. In april en mei ging het daarbij om 20- tot 25.000 pakketten. Daarna besloot het bedrijf het thuis leveren aan anderen over te laten. Nu, na de zomervakantie, ziet Fruit op je Werk weer een flinke stijging, ook van grotere bedrijven en multinationals. Maar vooral bij MKB-bedrijven zie je dat werknemers weer vaker naar de zaak komen.

Prima wortels

De toekomst blijft onzeker, zegt Van der Put. 'We kunnen alleen maar de maatregelen nemen die we moeten nemen om te zorgen dat we gezond blijven.' Dat houdt onder meer in dat veel aflopende contracten niet verlengd konden worden, ondanks de steunmaatregelen van de overheid. Maar Van der Put hoopt dat er in het najaar weer een gezonde basis is met zo'n 130 collega's. 'Bij ons zijn er heel veel takken afgewaaid, maar de wortels zijn gewoon prima.'

Lees ook | Steeds meer oogsten staan op het spel door corona

( ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen