Ondernemen17 sep '20 08:41Aangepast op 17 sep '20 12:03

Horeca verwacht sluiting om 00:00 uur

Auteur: BNR Webredactie

Nieuwe coronamaatregelen dreigen voor Noord- en Zuid-Holland nu het aantal coronabesmettingen daar hard oploopt. De plaatselijke horeca wacht in spanning op de extra persconferentie van Premier Rutte morgen. Volgens directeur Dirk Beljaarts van de Koninklijke Horeca Nederland stuurt de overheid aan op sluiting van de horeca na twaalf uur 's avonds.

( ANP Piroschka van de Wouw)

Beluister ook | Nieuwe coronamaatregelen in de maak

Besmettingen horeca minimaal

'Na twaalf uur 's avonds alle horeca dicht, dat is wat we gehoord hebben.' Beljaarts vindt het geen goed plan: 'Waar we ook bang voor zijn is dat op één tijdstip alle cafe's, restaurants en bars leeglopen, dat het uitgaanspubliek zich gaat verspreiden en dat je geen toezicht meer hebt. Zolang ze bij ons zijn hebben we er toezicht op. Het is naïef om te denken dat mensen om twaalf uur naar huis gaan en een boek gaan lezen. De besmettingskans houdt niet op als je de horeca sluit,'

Beljaarts wijst erop dat de afgelopen week 113 mensen in de horeca besmet raakten en dat dat niet in verhouding staat tot het aantal van 15 miljoen horecabezoeken die week. 'De besmettingskans in de horeca is heel klein'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen