Ondernemen15 apr '21 10:54

Utrechtse cafés openen heel even de deuren

Auteur: BNR Webredactie

Gisteren openden vijf 'Fieldlabcafés' in Utrecht voor vier dagen hun deuren. Deze experimenten moeten gaan aantonen of de gehele horeca op een veilige manier open kan. Lukt het om na een aantal biertjes nog afstand te houden?

Stefan Elfers, eigenaar van Café Ubica, nam met zijn zaak deel aan het experiment. Geen dronken mensen aan de bar óf dansende studenten op het terras. Nee, keurig hielden alle gasten zich aan de anderhalve meter. 'Wij hebben vorige zomer al aangetoond dat de cafés zich goed aan de regels kunnen houden. Dat lieten ze gisteren nogmaals zien. Ubica doet ook juist om die reden mee: het is een boodschap aan het kabinet dat wij op een veilige manier open kunnen', zegt Elfers.

Café in Utrecht
Café in Utrecht ( ANP / Robin van Lonkhuijsen)

Plan voor de toekomst

Het kabinet heeft het plan om eerst de restaurants hun deuren te laten openen, maar Elfers is het daar niet mee eens. Volgens hem kan de gehele horeca in één keer open, mits iedereen zich netjes aan de regels houdt. Op deze manier zouden zelfs nachtclubs ook weer langzaam open kunnen gaan. Het valt nog wel te betwijfelen of dansen op anderhalve meter met een mondkapje op een gezellig avondje uitdraait.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen