Ondernemen21 apr '21 09:19Aangepast op 21 apr '21 10:40

Horeca weinig geholpen met opening terrassen

Auteur: BNR Webredactie

Het versoepelen van de coronabeperkingen vanaf 28 april zet voor de horeca weinig zoden aan de dijk. Dat zegt Rober Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland op BNR. Demissionair premier Mark Rutte maakte gisteren bekend dat de buitenterrassen van 12 tot 6 uur 's middags open mogen.

Image
(Breakslow Unsplash)

Want, zegt Willemsen, terrasbezoekers zullen zich na zessen naar de parken verplaatsen met zelfgekochte drank, met veel meer besmettingsrisico dan op het terras. 'Het is een beperking die ervoor zorgt dat mensen om vijf voor zes gewoon weer bij de supermarkt hun flesje wijn of krat bier halen en weer doorlopen naar het park of erger, een bankje tegenover ons.' Ook de burgemeesters zijn daar bang voor. De BOA-bond maakt zorgen over handhaving.

Luister terug | Ergernis over kritiek op megabudget toegangstesten

Willemsen erkent dat er in de komende tijd steeds meer mogelijk zal worden. Toch blijft het financieel erg moeilijk en kunnen niet alle ondernemers gebruik maken van de eerste versoepelingen. 'We zullen nu iedere keer stapjes vooruit maken. In de tussentijd zullen we blijven knokken om die versoepelingen zo snel mogelijk beter te krijgen. En om ervoor te zorgen dat de financiële steun voor ons overeind blijft, want het is nog lang geen rendabele onderneming op deze manier. Als je het in cijfers uitdrukt heeft zo'n 90 procent van de ondernemers hier niets aan.'

Luister terug | Groot deel horeca kán straks niet open


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen