Ondernemen14 sep '21 19:12Aangepast op 15 sep '21 08:44

Amsterdam Dance Event op losse schroeven door afhaken mega-evenement

Auteurs: Julia Bokdam en Wesley Weerts

AMF, het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event, gaat definitief niet door. Dat bevestigt organisator ALDA aan BNR. Ook andere evenementen dreigen te stoppen, waardoor het dance event op losse schroeven staat.

Volgens ALDA-CEO Allan Hardenberg kan hij géén festival op 75 procent capaciteit draaien, dat is financieel onhaalbaar. Ook de verplichte sluiting om 00:00 uur is hem een doorn in het oog.

De organisator schuift AMF door naar zaterdag 22 oktober 2022 in de Johan Cruijff ArenA. Tickets blijven geldig en kaartkopers worden zo snel mogelijk geïnformeerd. Andere evenementen van de organisator werden eerder al uitgesteld. Nu festivals in ons land alleen onder strenge voorwaarden door mogen gaan, legt Alda de focus op het buitenland, waar minder restricties gelden.

Luister terug | Kabinet houdt TVL-regeling mogelijk in leven

Mojo

Ook andere organisatoren schrappen hoogstwaarschijnlijk evenementen tijdens het Amsterdam Dance Event. Volgens Mojo-directeur Ruben Brouwer is het door de coronabeperkingen voor '90 procent zeker' dat de show van Paul Kalkbrenner met 6.000 bezoekers in Afas Live wordt gecanceld.

In gesprek

Directeur Meindert Kennis van het Amsterdam Dance Event ziet nog wel mogelijkheden om het evenement door te laten gaan en gaat de komende dagen in gesprek met alle organisatoren en de gemeente om te bekijken of en op welke manier het evenement door kan gaan.

Luister terug | Evenementenbranche: 'Waarom wij niet naar 100 procent?'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen